Град Лесковац финансираће у 2023. години пројекте од јавног интереса кроз спровођење акције „Учешће грађана“ која омогућава непосредно учешће грађана, у сарадњи са Градом, у решавању дела проблема локалних заједница (мањих захвата на уређењу јавних површина), као и унапређење положаја осетљивих група, а нарочито особа са инвалидитетом, корисника права или услуга социјалне заштите, припадника ромске популације и др.

    Пројекти који се предлажу могу се односити искључиво на мање захвате као што је уређење паркова, дечијих игралишта, спортских терена, дрвореда, шеталишта, неуређених зелених површина, уређење прилаза за лица са инвалидитетом, уклањање мањих дивљих депонија и слично. Пројекти који се предлажу за унапређење положаја лица из осетљивих група могу се односити и на набавку неопходне опреме.

Право учествовања на јавном позиву имају неформалне групе грађана са територије града Лесковца окупљене око поднете иницијативе – пројекта. Потписници (покретачи) иницијативе, тј. Пројекта су грађани са измиреном пореском обавезом по основу пореза на имовину, а који имају пребивалиште, имовину или су из других разлога заинтересовани да се одређена акција спроведе у том делу града, као и унапреди положај лица из осетљивих категорија.

Пројекат се финансира са укупно 28.050.000,00 динара (са ПДВ-ом). Одлуком о буџету града Лесковца за 2023. годину, у оквиру посебне буџетске линије (Програм 3 – локални економски развој), град Лесковац определио је средства за ову намену у висини од 17.000.000,00 динара, обезбеђена кроз наплату пореза на имовину, а средства у износу од 11.050.000,00 динара за ове намене, обезбеђена су као подршка Програма „Општински економски развој у Источној Србији, фаза III – Одговорне локалне финансије и учешће грађана“ који финансира швајцарска влада, а спроводи HELVETAS SWISS INTERCOOPERATION SRB.

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Преузми