После обимне санације постојеће опреме и мобилијара на самом купалишту испод хидроцентрале на реци Вучјанки, данас је свечано отворена сезона купања.

Уређено купалиште у кањону реке Вучјанке, недалеко од Лесковца, званично је од данас отворено за купаче, који ће моћи да се овде расхладе од летње врућине сваког дана од 10 до 18 сати, док ће о њиховој безбедности бринути спасиоци.

Kупалиште је данас обишао градоначелник Лесковца Горан Цветановић са сарадницима, који је подсетио да је прошле године путем пројекта “Повезивање бисера”, чија је вредност 121.368 евра овај кањон повезан са градом Kрива Паланка у Северној Македонији.
“Ми смо са улагањима у ово аутентично купалиште почели 2016. године, када је у изградњу три летњиковца, камене ограде око купалиште, чишћења корита реке, обнову моста, бране, соларне расвете инвестирано 8 милиона динара”, казао је Цветановић.
Додао је да је ове године из градског буџета издвојен још милион за месну заједницу Вучје, преко које је прошле недље, након узорковања воде, потписан уговор са фирмом ХСВ из Власотинца, која ће бринути о регулацији нивоа воде на брани.

Он је нагласио да је ово тек почетак што се тиче улагања у овај крај и да су планови за наредни период потписивање уговора о прекограничној сарадњи са Северном Македонијом у вези са пројектом “Земља легенди”, као и уређење видиковца “Соколица” и креирање заједничког пројекта путем савремен интерпретације нематеријалног култуно-историјског наслеђа и традиције између Kриве Паланке и града Лесковца.
Присутнима се обратио и председник месне заједнице Вучје Зоран Николић, који је истакао да је ове године уложено доста напора и труда и да се радило и ноћима и данима, како би се све средило.
“Наш труд је за ваше задовољство”, закључио је Николић.

Отварање купалишне сезоне уприличено је уз музику, храну, али и већи број мештана овог краја, а такође, било је и пливача, који су казали да вода није хладна, а било је и оних који су дошли да уживају у топлом и сунчаном дану поред воде.