Уноћи између 8./9. 7. 2023. године у касним вечерњим или раним јутарњим сатима десило се нешто незамисливо. Наиме, несавевесни возач је управљајући возилом сишао на део купалишта који служи за кретање пешака. Никоме није познат разлог оваквог насилничког понашања НН возача.

Том приликом је возило тешко оштећено јер је према траговима на лицу места јасно видљиво да је страдао картер, део возила у коме се налази моторно уље, и да је том приликом из њега исцурело уље на камени кеј. Само пуком срећом је избегнута катастрофа већих размера…

Како наводи председник Савета МЗ Вучје – Зоран Николић, купалиште је сређивано десетак дана и ноћи до касних сати, а те вечери су добровољци заједно са председником остали до 22:30 сређујући простор око летњиковца и тада тих трагова није било. Догађај је уредно пријављен полицији, које изашла на лице места.

 

По доласку на купалише у раним јутарњим часовима затечени су трагови описаног догађаја. Брзом интервенцијом је спречено даје ширење трагова уља и кренуло се са санирањем и уклањањем.