Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цватановић и шеф ХЕЛП канцеларије у Нишу Сања Митић данас су потписали уговор о сарадњи у оквиру регионалног пројекта „Инклузија и економско оснаживање на Западном Балкану“.

Уговором о сарадњи између Града Лесковца и Хелп-а планирана је подршка за најмање 25 нових микробизниса грантом у опреми просечне вредности од 3000 евра, а предност ће имати иновативне пословне идеје које узимају у обзир заштиту животне средине. Укупна вредност пројекта је 75.000 евра, са учешћем града Лесковца у износу од 30.000 евра за опрему и обуке које ће бити реализоване у оквиру подршке.

Након потписивања уговора, обратио се градоначелник Цветановић и истакао да је досадашње искуство показало да су резултати оваквих пројеката врло конкретни и видљиви и зато ће се град Лесковац увек одазивати позиву да у њима учествује, као партнер и суфинансијер.

„Кроз врло продуктивну сарадњу између града Лесковца и немачке организације ХЕЛП спроводе се активности усмерене на пружање подршке будућим предузетницима, како би се боље позиционирали на тржишту рада и како би препознали, искористили и креирали могућности за запошљавање и самозапошљавање.

Град Лесковац жели да подстакне развој микробизниса, да олакша младима покретање сопственог посла и да унапреди већ постојеће пословне делатности, у циљу стварања услова за отварање нових радних места“, навео је градоначелник Цветановић и подсетио да је током дугогодишње сарадње са организацијом ХЕЛП средствима од око милиона и триста хиљада евра подржавно скоро 400 Лесковчана.

Сања Митић, менаџер пројекта и шеф канцеларије у Нишу, је упутила захвалност Граду Лесковцу и градоначелнику на наставку успешне сарадње и на новом пројекту.

„Мени је остало да најавим информативну кампању и кажем да она креће у понедељак, 15.5.2023. и први састанак је у Центру за стручно усавршавање у Лесковцу у 11 часова, затим у среду 17.5.2023. године у Дому културе у Грделици у 11 часова, у петак 19.5.2023. године у 11 часова у Дому културе у Вучју, у понедељак 22.5.2023. године у 11 часова у Дому културе у Брестовцу и последњи састанак је планиран за среду 24.5.2023. године у 11 часова у Центру за стручно усавршавање у Лесковцу. Оно што је такође важно да знате је да конкурс траје од 15. маја и трајаће до 2. јуна, и да је вашим сурађанима доступна и онлајн апликација која ће од 15.5.2023. године бити активна све до краја трајања конкурса.“