Организација Хелп у сарадњи са градовима Пирот, Лесковац и Лазаревац, отвара конкурс за пријаву за подршку у опреми за започињање или проширивање микро и малих бизниса, услужних и занатских делатности, у оквиру програма „Инклузија и економско оснаживање на Западном Балкану“ који се реализује уз финансијску подршку немачког Савезног министарства за спољне послове (АА) уз финансијско учешће самих градова и општина где се пројекат реализује.

На конкурс за подршку у опреми за започињање или проширивање пословне делатности, могу да се пријаве сва заинтересована лица са пребивалиштем у циљаним градовима и општинама.

Пријављивање се врши попуњавањем електронске пријаве на линку доле (дугме „Пријава“).

У оквиру пројекта, у 2023 години, у Лесковцу и Пироту ће бити подржано најмање по 25, а у Лазаревцу најмање 20 бизниса, у њиховим намерама за започињање или развој пословних делатности.

Подршка укључује:

Донацију у опреми и/или материјалу просечне вредности у износу од 3.000,00 евра,
Организацију пословних и стручних обука према потребама корисника,
Праћење подржаних микро бизниса.
Потенцијални кандидати, који имају реалне и одрживе пословне идеје за започињање или развој сопствене економске активности – пословне делатности, у складу са постојећим стратегијама локалног развоја, могу да конкуришу за одобравање донације.

Предност ће имати кандидати код којих тражена опрема у већем проценту утиче на енергетску ефикасност, заштиту животне средине, смањење штетних утицаја на животну средину, еколошку производњу и/или рециклажу. Предност ће такође имати жене, особе са инвалидитетом и остале социјално угрожене групе.

Одобрене донације биће додељиване искључиво у виду опреме и/или материјала, без готовинских исплата.

Обавезе корисника који потпишу уговор о донацији:

учешће 20% за опрему вредности 3.000,00 ЕУР
регистрација пословне делатности/бизниса у складу са законодавством Републике Србије
похађање обука организованих од стране Хелпа
Пријавни формулар представља полазни документ у процесу одабира корисника помоћи. На основу података наведених у овој пријави, представници Хелпа ће преговарати са оним кандидатима чија идеја највише обећава и који задовољавају све остале критеријуме.

Неопходно је дати комплетне и детаљне одговоре на сва питања. Kоначна одлука о прихватању или одбијању кандидата биће донета када потребна процедура буде комплетирана. Молимо да уз попуњену пријаву обавезно приложите копију личне карте подносиоца захтева, копију дипломе (уколико је имате), копију потврде о регистрацији делатности (уколико је делатност регистрована).
Видео упутство за попуњавање електронске пријаве за грант.
За упите из Пирота и Лесковца контактирати:
Хелп Ниш, ул. Обреновићева 36/2, 18000 Ниш, 018-25 28 22, helpnis@help-serbia.org.rs;
или путем контакт форме на Хелповом веб-сајту: www.help-serbia.org.rs