ДИРЕКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ

Полицијска управа у Лесковцу

АПЕЛ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу, у циљу повећања безбедности cao6paћaja, у наредном периоду појачано ћe контролисати возаче трактора и радних машина, са посебним акцентом на откривање прекршаја који су и најчешћи узроци саобраћајних незгода у којима учествује ова категорија возила.

Апелујемо на возаче ових возила да поштују све одредбе Закона о безбедности cao6paћaja на путевима, да поседују возачку дозволу одговарајуће категорије, да возилом не управљају под дејством алкохола, да се са обрадивих површина укључе када се увере да је безбедно, да на коловоз не наносе земљу и блато, као и да им возила буду технички исправна.

Такође их подсећамо да се на возилу и прикључном возилу може превозити онолико особа колико је означено у саобраћајној дозволи, на местима која су за то предвиђена. Особе које се превозе у товарном простору не смеју стајати, седети на страницама каросерије, на нестабилном терету или терету који прелази висину товарног сандука, док се деца која нису навршила 14 година смеју превозити само у пратњи пунолетног лица.

Саобраhајна полиција наставиће са редовним и појачаним контролама са посебним акцентом на откривање и санкционисање прекршаја који су најчешћи узроци саобраћајних незгода и утичу на тежину последица у њима.

Апелујемо и на све остале учеснике у cao6paћajy да буду додатно опрезни и да посебиу пажњу обрате на возаче трактора и других радних машина.